poniedziałek, 14 styczeń 2019 12:36

Nowe rozwiązania technologiczne w produkcji wrapów, krokietów oraz plastrowaniu świeżych warzyw i owoców - nowe produkty Grote Company w 2018 roku

Napisał
Oceń ten artykuł
(2 głosów)

W Grote Company nieustannie pracujemy nad udoskonalaniem oferowanych produktów oraz budujemy innowacyjne rozwiązania dla firm wykonawczych i produkcyjnych. Nasze rozwiązania przynoszą wymierne korzyści dla klientów, którzy wdrożyli je w swoich firmach.

W roku 2018 wprowadziliśmy na rynek dwie nowoczesne maszyny przeznaczone dla przemysłu spożywczego: Krajalnice 613 Fresh Produce oraz Liniowy Podgrzewacz do Tortill.

Nowa krajalnica 613 Fresh Produce jest specjalnym, uproszczonym modelem naszej Wielofunkcyjnej Krajalnicy 613-VS2. 

grote2

Masowo kroi wiele różnych owoców i warzyw, a także oferuje szereg nowych charakterystycznych cech, przeznaczonych specjalnie dla cięcia świeżego produktu, w tym: proste sterowanie ręczne, przenośnik wyjściowy z płaskimi taśmami i nowe elementy napędowe ze stali nierdzewnej.

Te nowe funkcje zostały zaprojektowane, aby wypełnić najnowsze przepisy sanitarne oraz spełnić wysokie standardy i normy dla tych procesorów, w tym FMSA.

„Projektujemy urządzenia w oparciu o 10 zasad projektowania sanitarnego Amerykańskiego Instytutu Mięsnego od 15 lat, co pozwala nam być innowacyjnym dostawcą maszyn do plastrowania świeżych produktów oraz klientów, dla których dopiero zostały wprowadzone standardy i przepisy, które należy rozważyć i dostosować się do nich”, mówi Prezes Grote Company Bob Grote. „Krajalnica 613 Fresh Produce jest zaprojektowana ponad bieżącymi wytycznymi FMSA, zapewniając zgodność przez cały okres eksploatacji maszyny”.

Nowy Liniowy Podgrzewacz do Tortilli wykorzystuje ceramiczne elementy grzewcze i opcjonalny system mgiełkowy do kondycjonowania tortilli i płaskich naleśników, do napełniania i składania, co radykalnie zmniejsza pęknięcia, poprawia jakość gotowego produktu i zwiększa wydajność.

„Ta maszyna jest optymalnym i nowatorskim rozwiązaniem dla przetwórców, którzy chcą zwiększyć produkcję i wydajność swoich wrapów, burrito oraz krokietów. Nie tylko poprawia działanie, jego konfigurowalna, modułowa konstrukcja pozwala na szybkie zmiany przepisów i cykle sanitarne”.

grote logo

 

 

 

 Jeśli są Państwo zainteresowani naszymi maszynami, z przyjemnością odwiedzimy Państwa zakład w celu przedstawienia szczegółowych informacji. Prosimy o kontakt poprzez naszą stronę internetową: www.grotecompany.com

 

 

Czytany 294 razy

Najnowsze od Jakub

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...

Mięsne Technologie 2018 JESIEŃ

  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Próżnia a czas przydatności do spożycia +

    Utrzymanie jakości i trwałości mięsa jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle mięsnym. Jakość dla konsumenta kryje się w Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • PRODUKCJA POD LUPĄ IT +

    Sektor mięsny wymaga od dostawców i integratorów rozwiązań IT specyficznego podejścia, wymuszanego przez niestandardowy proces produkcji - najpierw odbywa się rozbiór, Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10