WIADOMOŚCI BRANŻOWE

12 Spotkanie  Okrągłego Stołu w Brukseli 12 Spotkanie Okrągłego Stołu w Brukseli
W dniach 30-31 sierpnia 2017 roku w Brukseli odbyła się 12 sesja „Okrągłego Stołu” organizowana przez VLAN vzw Belgian Meat…
Nowe Centrum Badawczo-Rozwojowe FOOD PROCESSING SYSTEM - FPS Nowe Centrum Badawczo-Rozwojowe FOOD PROCESSING SYSTEM - FPS
Firma pod nazwą Food Processing System powstała z inicjatywy właścicieli z zamiarem prowadzenia działalności związanej z branżą spożywczą. Przeważająca działalność…
Święto Patrona OCRWK Święto Patrona OCRWK
Św. Błażej jest patronem poznańskich rzeźników i wędliniarzy. Z tej okazji 5 lutego 2017 o godzinie 12.30 w Poznańskiej Kolegiacie…
Busch Polska w nowej siedzibie! Busch Polska w nowej siedzibie!
  25 maja w Nowej Wsi pod Włocławkiem odbyło się uroczyste otwarcie nowej siedziby firmy Busch Polska. Zaproszeni goście mogli…
W Brukseli o międzynarodowym handlu artykułami rolno-spożywczymi W Brukseli o międzynarodowym handlu artykułami rolno-spożywczymi
 Te sprawy były głównym tematem dyskusji podczas posiedzenia Rady Ministrów UE ds. Rolnictwa i Rybołówstwa (AGRIFISH).
Większa suma korzyści Polagra Tech 2017 Większa suma korzyści Polagra Tech 2017
  Międzynarodowe Targi Technologii Spożywczych Polagra Tech i Targi Opakowań dla Przemysły Spożywczego Pakfood w 2017 roku to efektywny tandem.…
FOOD SHOW  - spotkania profesjonalistów  i pasjonatów FOOD SHOW - spotkania profesjonalistów i pasjonatów
W dniach 16 – 18 marca 2017 r. w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach odbyła się I edycja Food Show…
Meksyk:  Opodatkowali niezdrową żywność Meksyk: Opodatkowali niezdrową żywność
  Meksykański Kongres poparł postulowaną przez rząd reformę podatków i choć złagodził rządowy projekt zwiększenia wpływów do budżetu, zgodził się,…
Oszczędzanie zacznij od kuchni! Oszczędzanie zacznij od kuchni!
4 proste sposoby na racjonalne gospodarowanie jedzeniem Obchodzony na całym świecie (16 października) Dzień Żywności przypomina o problemie marnowania jedzenia.
Certyfikacja zwiększy bezpieczeństwo żywności Certyfikacja zwiększy bezpieczeństwo żywności
Plany Komisji Europejskiej dotyczące reformy systemu bezpieczeństwa żywności mają na celu uporanie się z pojawiającymi się coraz częściej sytuacjami zagrażającymi…

NAJNOWSZY NUMER: Mięsne Technologie 1/2020 (WIOSNA)

Zrzut ekranu 2020 05 12 o 12.23.51

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...
  • Próżnia a czas przydatności do spożycia +

    Utrzymanie jakości i trwałości mięsa jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle mięsnym. Jakość dla konsumenta kryje się w Więcej...
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • Metody utrwalania mięsa i przetworów mięsnych +

    Właściwe utrwalanie mięsa i jego przetworów umożliwia dłuższe przechowywanie oraz transport na dalsze odległości, co stwarza możliwość normalnego zaopatrzenia i Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Mięsne Technologie 4/2019 ZIMA

MT 4 OKADKA1

Mięsne Technologie 3/2019 JESIEŃ

mieso 3 2019 www 1

Mięsne Technologie 2/2019 LATO

 miesne technologie 2 2019 www 1 min

Mięsne Technologie 1/2019 WIOSNA

 mieso 1 2019 www 1