WIADOMOŚCI BRANŻOWE

Większa suma korzyści Polagra Tech 2017 Większa suma korzyści Polagra Tech 2017
  Międzynarodowe Targi Technologii Spożywczych Polagra Tech i Targi Opakowań dla Przemysły Spożywczego Pakfood w 2017 roku to efektywny tandem.…
FOOD SHOW  - spotkania profesjonalistów  i pasjonatów FOOD SHOW - spotkania profesjonalistów i pasjonatów
W dniach 16 – 18 marca 2017 r. w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach odbyła się I edycja Food Show…
Meksyk:  Opodatkowali niezdrową żywność Meksyk: Opodatkowali niezdrową żywność
  Meksykański Kongres poparł postulowaną przez rząd reformę podatków i choć złagodził rządowy projekt zwiększenia wpływów do budżetu, zgodził się,…
Oszczędzanie zacznij od kuchni! Oszczędzanie zacznij od kuchni!
4 proste sposoby na racjonalne gospodarowanie jedzeniem Obchodzony na całym świecie (16 października) Dzień Żywności przypomina o problemie marnowania jedzenia.
Certyfikacja zwiększy bezpieczeństwo żywności Certyfikacja zwiększy bezpieczeństwo żywności
Plany Komisji Europejskiej dotyczące reformy systemu bezpieczeństwa żywności mają na celu uporanie się z pojawiającymi się coraz częściej sytuacjami zagrażającymi…
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”
Certyfikatem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” nagrodzono dotychczas ponad 70 wyrobów mięsnych. Prestiżowe godło zdobyły kiełbasy, dania gotowe oraz mięsa…
Strona 2 z 2

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...

Mięsne Technologie 3/2019 JESIEŃ

mieso 3 2019 www 1

Mięsne Technologie 2/2019 LATO

 miesne technologie 2 2019 www 1 min

Mięsne Technologie 1/2019 WIOSNA

 mieso 1 2019 www 1
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Próżnia a czas przydatności do spożycia +

    Utrzymanie jakości i trwałości mięsa jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle mięsnym. Jakość dla konsumenta kryje się w Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • PRODUKCJA POD LUPĄ IT +

    Sektor mięsny wymaga od dostawców i integratorów rozwiązań IT specyficznego podejścia, wymuszanego przez niestandardowy proces produkcji - najpierw odbywa się rozbiór, Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12