piątek, 26 maj 2017 10:49

Święto Patrona OCRWK

Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Św. Błażej jest patronem poznańskich rzeźników i wędliniarzy. Z tej okazji 5 lutego 2017 o godzinie 12.30 w Poznańskiej Kolegiacie Farnej odbyła się Msza św. w intencji naszych rzemieślników.

Zgodnie z tradycją, po mszy, w kościele został rozdany poczęstunek dla wiernych, który był okazją aby docenić kunszt rzemiosła reprezentowanego przez OCRWK. Zaprzyjażnione cechy, członkowie oraz goście zostali zaproszeni do Restauracji „U Mysliwych”, której właściciel - Aleksander Militskih zadbał o świetną atmosferę i rarytasy na stole. Z kolei cech nie zapomniał o małych upominkach, którymi były ręcznie zdobione kamienie szczęścia.

Miło nam poinformować, że jak co roku zarząd OCRWK przyznał odznaczenia za wyjątkowe zasługi dla rzemiosła następującym osobom:

Satuetkę dla Honorowego Starszego Cechu, otrzymał Pan Jacek Marcinkowski.

Srebrną odznakę „za zasługi w rozwoju rzemiosła wielkopolskiego” Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej otrzymali:

- Podstarszy OCRWK - Pan Hieronim Jurga

- Dyrektor Zespołu Szkół Zawodowych nr 2 - Pan Andrzej Maciejak

- Kierownik Biura OCRWK - Pani Agnieszka Olszowa

 Uchwałą Prezydium Zarządu Związku Rzemiosła Polskiego Pan Krzysztof Mielczarek został wyróżniony SREBRNYM MEDALEM imienia  Jana Kilinskiego za zasługi dla rzemiosła polskiego.

Uchwałą Prezydium Zarządu Związku Rzemiosła Polskiego Pan Andrzej Bystry został wyróżniony ZŁOTYM MEDALEM imienia Jana Kilinskiego za zasługi dla rzemiosła polskiego.

Uchwałą Prezydium Zarządu Związku Rzemiosła Polskiego Pan ROMAN MARKOWSKI został wyróżniony PLATYNOWYM MEDALEM imienia Jana Kilinskiego za zasługi dla rzemiosła polskiego.

http://ocrwk.pl

Swieto Patrona OCRWK 1Swieto Patrona OCRWK 2Swieto Patrona OCRWK 3

 

 

Czytany 1135 razy

NAJNOWSZY NUMER: Mięsne Technologie 1/2020 (WIOSNA)

Zrzut ekranu 2020 05 12 o 12.23.51

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...
  • Próżnia a czas przydatności do spożycia +

    Utrzymanie jakości i trwałości mięsa jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle mięsnym. Jakość dla konsumenta kryje się w Więcej...
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • Metody utrwalania mięsa i przetworów mięsnych +

    Właściwe utrwalanie mięsa i jego przetworów umożliwia dłuższe przechowywanie oraz transport na dalsze odległości, co stwarza możliwość normalnego zaopatrzenia i Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Mięsne Technologie 4/2019 ZIMA

MT 4 OKADKA1

Mięsne Technologie 3/2019 JESIEŃ

mieso 3 2019 www 1

Mięsne Technologie 2/2019 LATO

 miesne technologie 2 2019 www 1 min

Mięsne Technologie 1/2019 WIOSNA

 mieso 1 2019 www 1