WIADOMOŚCI BRANŻOWE

Drób: Chiny blokują Amerykanów Drób: Chiny blokują Amerykanów
Amerykański gigant drobiarski  – Tyson Foods  – otrzymał od chińskich władz czerwone światło  w eksporcie drobiu do Państwa Środka w…
Rynek mięsa - analiza Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa Rynek mięsa - analiza Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa
W okresie styczeń–kwiecień 2020 r. przychody uzyskane z eksportu produktów wieprzowych, wołowych oraz drobiowych wyniosły blisko 2 mld EUR (8,5…
Sealed Air zorganizował wirtualną konferencję pod tytułem „Potęga próżni” Sealed Air zorganizował wirtualną konferencję pod tytułem „Potęga próżni”
Kwestie takie jak zrównoważony rozwój, ograniczanie marnowania żywności, zwiększanie bezpieczeństwa żywnościowego i wydłużanie okresu przydatności były najważniejszymi tematami czerwcowej konferencji…
Lissner Engineers + Architects: wirtualna rzeczywistość w obrazowaniu przestrzennym instalacji, układu i wielkości maszyn Lissner Engineers + Architects: wirtualna rzeczywistość w obrazowaniu przestrzennym instalacji, układu i wielkości maszyn
Wykorzystanie technologii wirtualnej rzeczywistości, żeby ujrzeć zaprojektowane urządzenia i maszyny produkcyjne w zakładzie przemysłu spożywczego zanim one powstaną: Lissner Engineers…
Różne trendy cenowe na europejskim rynku tuczników. Spodziewane są dalsze impulsy wzrostowe Różne trendy cenowe na europejskim rynku tuczników. Spodziewane są dalsze impulsy wzrostowe
W krajach Unii Europejskiej ceny żywca wieprzowego w 23 tygodniu miały różne trendy. W Belgii cena wzrosła o 10 centów.…
Nadprodukcja żywca wieprzowego spowodowana koronakryzysem została zagospodarowana Nadprodukcja żywca wieprzowego spowodowana koronakryzysem została zagospodarowana
W ciągu ostatnich tygodni byliśmy świadkami gwałtownego zwrotu trendu cenowego wieprzowiny na europejskich rynkach.
Na polskim rynku widać znaczącą korektę cen żywca wieprzowego w górę Na polskim rynku widać znaczącą korektę cen żywca wieprzowego w górę
Europejski rynek tuczników osiągnął dolny poziom cenowy. Ceny tuczników przestały spadać w Niderlandach, Danii, Belgii i Austrii – informuje ISN.
Nowe Prawo Wodne  - jak mniej stracić na zmianach? WODY OPADOWE I ROZTOPOWE Nowe Prawo Wodne - jak mniej stracić na zmianach? WODY OPADOWE I ROZTOPOWE
Powszechność opłat za usługi wodne Nowe prawo wodne weszło w życie 1 stycznia br. wprowadzając zmiany w dotychczasowym systemie gospodarowania…
Sezon grillowy okiem eksperta Zakładów Mięsnych Silesia Sezon grillowy okiem eksperta Zakładów Mięsnych Silesia
Majówka zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nią rozpoczęcie sezonu grillowego. Dla producentów mięsa oraz wędlin zawsze był to…
Pogoda w maju zadecyduje o cenach żywności w tym roku. Na pewno wzrosną ceny zbóż Pogoda w maju zadecyduje o cenach żywności w tym roku. Na pewno wzrosną ceny zbóż
Susza związana z bezśnieżną zimą i niedostatecznymi opadami deszczu wiosną zwiastuje słabe zbiory zbóż i wczesnych owoców. Zdaniem dyrektora Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki…
Strona 1 z 4

NAJNOWSZY NUMER: Mięsne Technologie 1/2020 (WIOSNA)

Zrzut ekranu 2020 05 12 o 12.23.51

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...
  • Próżnia a czas przydatności do spożycia +

    Utrzymanie jakości i trwałości mięsa jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle mięsnym. Jakość dla konsumenta kryje się w Więcej...
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • Metody utrwalania mięsa i przetworów mięsnych +

    Właściwe utrwalanie mięsa i jego przetworów umożliwia dłuższe przechowywanie oraz transport na dalsze odległości, co stwarza możliwość normalnego zaopatrzenia i Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Mięsne Technologie 4/2019 ZIMA

MT 4 OKADKA1

Mięsne Technologie 3/2019 JESIEŃ

mieso 3 2019 www 1

Mięsne Technologie 2/2019 LATO

 miesne technologie 2 2019 www 1 min

Mięsne Technologie 1/2019 WIOSNA

 mieso 1 2019 www 1