Uskrzydlony biznes – nie ma jak drób Uskrzydlony biznes – nie ma jak drób
Zwiększająca się w ostatnich latach liczba ludzi przechodzących z powodów religijnych lub etyczno-estetycznych na dietę wegetariańską nie może stanowić większego zagrożenia dla…
Sezonowanie na sucho czy mokro? Sezonowanie na sucho czy mokro?
Mięso dopiero wtedy jest delikatne i smaczne, gdy po uboju kucharz lub rzeźnik pozwoli mu ,,kruszeć” lub ,,dojrzeć”. Na czym…
Plastyfikacja, czyli masowanie surowca mięsnego w procesie technologicznym Plastyfikacja, czyli masowanie surowca mięsnego w procesie technologicznym
Plastyfikacja (masowanie) należy do najczęściej stosowanych metod obróbki mechanicznej mięsa przeznaczonego do produkcji wędzonek. Sam proces masowania powoduje rozluźnienie struktury…
GROTE COMPANY  NA POLAGRZE TECH  2017  PRZEDSTAWIA KRAJALNICĘ KOŃCÓWEK  – obniżenie kosztów produkcji  przez optymalne wykorzystanie surowca GROTE COMPANY NA POLAGRZE TECH 2017 PRZEDSTAWIA KRAJALNICĘ KOŃCÓWEK – obniżenie kosztów produkcji przez optymalne wykorzystanie surowca
Firma Grote Company światowy lider w producji precyzyjnych maszyn do plastrowania, nakładania oraz zautomatyzowanych linii produkcyjnych do różnego rodzaju kanapek, pizzy…
Kuter Konti firmy Seydelmann - nowy wymiar rozdrabniania Kuter Konti firmy Seydelmann - nowy wymiar rozdrabniania
 Dwa modele kutra Konti KK 250 AC-6 i KK 140 AC-6 firmy Seydelmann to najdokładniejsze urządzenia do rozdrabniania. Jako jedyne…
Biożywność Biożywność
Czy polski przemysł rolno-spożywczy jest gotowy na współpracę z nauką na najwyższym poziomie? Według prof. Jarosława Horbańczuka z Instytutu Genetyki i…
Mikrobiolodzy: Grillowanie może być niebezpieczne. Mikrobiolodzy: Grillowanie może być niebezpieczne.
Kierownik Pracowni Diagnostyki Bakteryjnych Zakażeń Przewodu Pokarmowego Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego-Państwowego Zakładu Higieny dr n.med Jolanta Szych powiedziała, że od…
Strona 3 z 3

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...

Mięsne Technologie 2018 JESIEŃ

Mięsne Technologie 2018 LATO

 

Mięsne Technologie 2018 WIOSNA

Mięsne Technologie 2017 ZIMA

 
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • Próżnia a czas przydatności do spożycia +

    Utrzymanie jakości i trwałości mięsa jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle mięsnym. Jakość dla konsumenta kryje się w Więcej...
  • PRODUKCJA POD LUPĄ IT +

    Sektor mięsny wymaga od dostawców i integratorów rozwiązań IT specyficznego podejścia, wymuszanego przez niestandardowy proces produkcji - najpierw odbywa się rozbiór, Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10