Bezpieczeństwo przetworów mięsnych kluczem do sukcesu Bezpieczeństwo przetworów mięsnych kluczem do sukcesu
Przetwory mięsne poddawane w toku produkcji różnorodnym procesom technologicznym narażone są na zanieczyszczenia odłamkami metali. Wpływ na to mają maszyny,…
Brak zanieczyszczeń metalami. Rozwiązania kontrolne zgodne  ze „standardem AA”. Brak zanieczyszczeń metalami. Rozwiązania kontrolne zgodne ze „standardem AA”.
  Brytyjski producent angielskiej odmiany kaszanki (black pudding) pakowanej w zaciskany rękaw i naturalne osłonki szczyci się możliwością zagwarantowania, że jego produkty…
ANALIZA NGS: Sekwencjonowanie nowej generacji - gwarancja autentyczności, identyfikowalności i bezpieczeństwa żywności ANALIZA NGS: Sekwencjonowanie nowej generacji - gwarancja autentyczności, identyfikowalności i bezpieczeństwa żywności
  Każdy producent musi kiedyś zadać sobie następujące pytanie: W jaki sposób mogę podnieść konkurencyjność swoich produktów, a tym samym…
Zalety i wady ryb słodkowodnych - jak spopularyzować najpopularniejsze gatunki Zalety i wady ryb słodkowodnych - jak spopularyzować najpopularniejsze gatunki
  Ryby morskie zyskały ogromną popularność zarówno wśród konsumentów, jak i przetwórców. Bogactwo asortymentu przetworów z ryb słonowodnych wynika m.in.…
Ryby jako żywność prozdrowotna Ryby jako żywność prozdrowotna
Świadomość konsumentów na temat zdrowego odżywiania stale rośnie, a sprzedaż produktów bogatych w związki biologicznie czynne i korzystne dla zdrowia…
Środki smarne w przemyśle spożywczym Środki smarne w przemyśle spożywczym
OLEJ PARAFINOWY czyli biały olej mineralny o czystości farmaceutycznej, oleje medyczne FINAVESTAN sprzedawane przez TECHMASZ (www.techmasz.eu) są chemicznie i biologicznie…
30-procentowa poprawa wydajności. Dokładność i powtarzalność przy dużej prędkości 30-procentowa poprawa wydajności. Dokładność i powtarzalność przy dużej prędkości
Producenci żywności przetworzonej i pakowanej muszą zmagać się z coraz silniejszą konkurencją i naciskami na obniżenie kosztów, dlatego kontrolują swoje…
Loma wprowadza IQ4 - najbardziej przyszłościowe detektory metali na świecie Loma wprowadza IQ4 - najbardziej przyszłościowe detektory metali na świecie
Jeszcze większa czułość, klasa ochrony przewyższająca wymagania normy IP69K w standardzie, większy, 7-calowy ekran dotykowy oraz zmienna częstotliwość detekcji w…
Grote Company na Polagrze Tech 2017 przedstawia krajalnicę końcówek – obniżenie kosztów produkcji przez optymalne wykorzystanie surowca Grote Company na Polagrze Tech 2017 przedstawia krajalnicę końcówek – obniżenie kosztów produkcji przez optymalne wykorzystanie surowca
Firma Grote Company światowy lider w producji precyzyjnych maszyn do plastrowania, nakładania oraz zautomatyzowanych linii produkcyjnych do różnego rodzaju kanapek, pizzy…
Innowacyjność bez kompromisów Innowacyjność bez kompromisów
Z Davidem Hazenbroekiem, właścicielem firmy Foodmate B.V. oraz Jarosławem Stępniem, dyrektorem zarządzającym Foodmate sp. z o.o. rozmawia Tadeusz Deptuła.

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...

Mięsne Technologie 2018 JESIEŃ

Mięsne Technologie 2018 LATO

 

Mięsne Technologie 2018 WIOSNA

Mięsne Technologie 2017 ZIMA

 
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • Próżnia a czas przydatności do spożycia +

    Utrzymanie jakości i trwałości mięsa jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle mięsnym. Jakość dla konsumenta kryje się w Więcej...
  • PRODUKCJA POD LUPĄ IT +

    Sektor mięsny wymaga od dostawców i integratorów rozwiązań IT specyficznego podejścia, wymuszanego przez niestandardowy proces produkcji - najpierw odbywa się rozbiór, Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10