NADZIEWANIE

Wykorzystanie i ocena technologiczna osłonek w przemyśle mięsnym Wykorzystanie i ocena technologiczna osłonek w przemyśle mięsnym
Osłonki są liczną i bardzo zróżnicowaną grupą opakowań bezpośrednich stosowanych w procesie technologicznym produkcji wyrobów mięsnych. Stosuje się je jako…
Osłonki SpiceBar – nowe oblicze produktów plastrowanych Osłonki SpiceBar – nowe oblicze produktów plastrowanych
Wygoda i szeroka dostępność to jedne z największych zalet, za które konsumenci cenią wędliny plastrowane. Nic dziwnego, że kategoria ta ciągle dynamicznie…
Osłonki wiankowe jadalne Fabios – idealny substytut jelit wieprzowych Osłonki wiankowe jadalne Fabios – idealny substytut jelit wieprzowych
Do produkcji większości kiełbas niezbędne są jelita naturalne lub osłonki – to w nich umieszcza się masę mięsną, to one…
Nadziewanie – urządzenia nadziewające, osłonki, klipsownice Nadziewanie – urządzenia nadziewające, osłonki, klipsownice
Nadziewanie to jeden z najważniejszych etapów w procesie produkcji wyrobów mięsnych. Jego celem jest porcjowanie masy mięsnej oraz nadanie jej…

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...

Mięsne Technologie 2018 JESIEŃ

  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Próżnia a czas przydatności do spożycia +

    Utrzymanie jakości i trwałości mięsa jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle mięsnym. Jakość dla konsumenta kryje się w Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • PRODUKCJA POD LUPĄ IT +

    Sektor mięsny wymaga od dostawców i integratorów rozwiązań IT specyficznego podejścia, wymuszanego przez niestandardowy proces produkcji - najpierw odbywa się rozbiór, Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10