TECHNOLOGIE PAKOWANIA

Nowe techniki pakowania mięsa - system Pi-Vac Nowe techniki pakowania mięsa - system Pi-Vac
Technologie pakowania mięsa rozwijają się w ostatnich kilku latach bardzo dynamicznie. Rozwój dotyczy głównie zastosowania opakowań o zróżnicowanych, korzystnych funkcjach…
Pakować czy marnować? Pakować czy marnować?
Europejscy konsumenci zapytani, jakie czynniki szkodzące środowisku najbardziej ich niepokoją odpowiadają, że plastik (88% respondentów) oraz ilość marnowanej żywności (81%…
Francuski rynek drobiu ekologicznego - jak wyróżnić się na półce sklepowej dzięki opakowaniom zgodnym z warunkami zrównoważonego rozwoju? Francuski rynek drobiu ekologicznego - jak wyróżnić się na półce sklepowej dzięki opakowaniom zgodnym z warunkami zrównoważonego rozwoju?
Francuska firma „Bodin Bio”, członek grupy Galliance (Terrena), od roku 1979 specjalizuje się w wytwarzaniu ekologicznych produktów drobiarskich na rynek…
Intelligent packaging - novum na rynku opakowań Intelligent packaging - novum na rynku opakowań
Opakowania inteligentne (intelligent packaging), nazywane też sprytnymi (smart packaging), to najnowsza generacja opakowań. Opakowania te mają monitorować lub dostarczać informacji…
Nowatorskie technologie pakowania produktów mięsnych Nowatorskie technologie pakowania produktów mięsnych
Konsekwencją dążeń do wprowadzenia coraz bardziej funkcjonalnych opakowań, dostosowanych do nowych technik i technologii produkcji, jest opracowywanie wielu systemów pakowania…
Perfekcyjne wykończenie: rola opakowania w segmencie premium gotowych posiłków Perfekcyjne wykończenie: rola opakowania w segmencie premium gotowych posiłków
Kiedy szwajcarska firma Bina Bischofszell Food szykowała się do wprowadzenia na rynek nowego asortymentu ultra świeżych, zdrowych dań gotowych z…
Rozwiązania w formie Rozwiązania w formie
Firma Roboplast powstała w 1976 roku w Piemoncie. Dzięki wysokiej konkurencyjności oraz umiejętności szybkiego reagowania na najbardziej zróżnicowane potrzeby odbiorców…
Wodne wykrywanie wycieku / badanie szczelności za pomocą LEAK-MASTER® EASY Wodne wykrywanie wycieku / badanie szczelności za pomocą LEAK-MASTER® EASY
Oczywistym jest, że opakowania produktów powinny być szczelne. Na szczęście istnieje bardzo prosty, a zarazem skuteczny sposób na sprawdzenie ich…
Próżnia a czas przydatności do spożycia Próżnia a czas przydatności do spożycia
Utrzymanie jakości i trwałości mięsa jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle mięsnym. Jakość dla konsumenta kryje się w…
Klucz do nowoczesnej technologii pakowania ryb Klucz do nowoczesnej technologii pakowania ryb
Utrzymanie jakości i trwałości ryb jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle spożywczym. Jakość dla konsumenta kryje się w wyglądzie, smaku i w konsystencji, ale…
Strona 1 z 3

NAJNOWSZY NUMER: Mięsne Technologie 1/2020 (WIOSNA)

Zrzut ekranu 2020 05 12 o 12.23.51

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...
  • Próżnia a czas przydatności do spożycia +

    Utrzymanie jakości i trwałości mięsa jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle mięsnym. Jakość dla konsumenta kryje się w Więcej...
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • Metody utrwalania mięsa i przetworów mięsnych +

    Właściwe utrwalanie mięsa i jego przetworów umożliwia dłuższe przechowywanie oraz transport na dalsze odległości, co stwarza możliwość normalnego zaopatrzenia i Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Mięsne Technologie 4/2019 ZIMA

MT 4 OKADKA1

Mięsne Technologie 3/2019 JESIEŃ

mieso 3 2019 www 1

Mięsne Technologie 2/2019 LATO

 miesne technologie 2 2019 www 1 min

Mięsne Technologie 1/2019 WIOSNA

 mieso 1 2019 www 1