środa, 22 maj 2019 07:09

Producent precyzyjnych krajalnic do żywności

Napisał
Oceń ten artykuł
(1 głos)

Firma Grote jest producentem precyzyjnych krajalnic do żywności. Specjalizuje się w technologii plastrowania i nakładania, a swoje urządzenia zaprezentowała na targach IFFA we Frankfurcie nad Menem w dniach od 5 do 9 maja 2019 roku.

„Od ponad 50 lat cieszymy się zaufaniem klientów. Zwłaszcza jeśli chodzi o plastrowanie szerokiej gamy produktów, w tym mięsa”, mówi CEO Bob Grote. „Nasze najlepsze w swojej klasie krajalnice są dostosowane do plastrowania boczku, Deli, Cordona Bleu, Jerky, Berner Würstel i innych rodzajów przetworzonej żywności. Nieustannie współpracujemy z naszymi klientami, aby zapewnić im wysokiej jakości powtarzalne plastry, najwyższą wydajność oraz niezawodne, godne zaufania maszyny projektowane przez Grote.”

Na wystawie prezentowane będą modele 613 MultiSlicer, Log End Slicer, Peppamatic, Modular i Slicer Applicator.

Modele aplikatorów modułowych mają konstrukcję umożliwiającą plastrowanie i nakładanie produktu bezpośrednio na ciągłe linie ciasta. Na pasy piekarnicze i ruchome obiekty, takie jak: tacki, paszteciki mięsne, kanapki i pizza.

Model 613 firmy Grote to wszechstronna krajalnica do różnorodnych zastosowań, w tym krojenia masowego, układania w stosy i rozdzielania na porcje. Przyjazna dla użytkownika klawiatura ułatwia sterowanie i obsługę, a opływowa  sliced deli meatsi mobilna konstrukcja maszyny ułatwia czyszczenie i przemieszczanie w miejscu.

Log End Slicer jest specjalnie zaprojektowany do odzyskiwania użytecznych plasterków z każdego końca produktu - zwiększając wydajność i eliminując przeróbki i ręczne krojenie. System automatycznego ładowania podaje końcówki do krajalnicy, aby odzyskać plastry premium z wcześniej odrzuconych końcówek. Krajalnica Log End jest idealna do dużych operacji krojenia mięsa delikatesowego.

Peppamatic jest niezastąpioną maszyną do produkcji pizzy na całym świecie i podstawową częścią linii do nakładania dodatków na pizzę Grote. Umożliwia pokrojenie i nakładanie na przykład salami na 45 pizz o średnicy 30 centymetrów w ciągu minuty, pracując na jednym pasie. Dostępne są również konfiguracje wielopasmowe.

Najważniejszym atutem krajalnic Grote jest ich elastyczność i szybka, beznarzędziowa zmiana ustawienia z jednego rozmiaru produktu na drugi. Wysoka jakość urządzeń Grote Company nie kończy się na jej konstrukcji. Dbamy również o wszystkie pozostałe współpracujące ze sobą elementy.

Z taką sama pasją zaprojektowaliśmy unikalny system ostrzy AccuBand®. Ostre, bardzo mocne ostrza taśmowe są dostępne w kilku wariantach. Za każdym razem zapewniają doskonałą jakość plastra. Ostrza są jednorazowe i łatwe do wymiany, skraca to czas przeznaczony na ostrzenie i odkażanie. Wszystkie nasze ostrza AccuBand® wykonujemy w naszym zakładzie Columbus pod nadzorem fachowców na specjalistycznym, najwyższej jakości sprzęcie. 

Pracownicy firmy Grote gwarantują duże zaangażowanie, indywidualne podejście do każdego klienta, a ścisła współpraca naszego zespołu pozwala rozwiązywać najtrudniejsze problemy. Z dumą dbamy nie tylko sprzęt, który budujemy, ale także ludzi, którzy go obsługują. Zapewniamy szkolenia i pomoc za każdym razem. 

Odwiedź specjalistów ds. aplikacji firmy Grote Company, aby omówić potrzeby związane z plastrowaniem  mięsa i produktów mięsnych  na targach IFFA 2019 lub odwiedź stronę grotecompany.com/slicers, aby uzyskać więcej informacji.

grote logo

 

 

Czytany 190 razy

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...

Mięsne Technologie 3/2019 JESIEŃ

mieso 3 2019 www 1

Mięsne Technologie 2/2019 LATO

 miesne technologie 2 2019 www 1 min

Mięsne Technologie 1/2019 WIOSNA

 mieso 1 2019 www 1
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Próżnia a czas przydatności do spożycia +

    Utrzymanie jakości i trwałości mięsa jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle mięsnym. Jakość dla konsumenta kryje się w Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • PRODUKCJA POD LUPĄ IT +

    Sektor mięsny wymaga od dostawców i integratorów rozwiązań IT specyficznego podejścia, wymuszanego przez niestandardowy proces produkcji - najpierw odbywa się rozbiór, Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12