piątek, 03 listopad 2017 21:58

GROTE COMPANY NA POLAGRZE TECH 2017 PRZEDSTAWIA KRAJALNICĘ KOŃCÓWEK – obniżenie kosztów produkcji przez optymalne wykorzystanie surowca

Napisał
Oceń ten artykuł
(0 głosów)
GROTE COMPANY  NA POLAGRZE TECH  2017  PRZEDSTAWIA KRAJALNICĘ KOŃCÓWEK  – obniżenie kosztów produkcji  przez optymalne wykorzystanie surowca GROTE COMPANY NA POLAGRZE TECH 2017 PRZEDSTAWIA KRAJALNICĘ KOŃCÓWEK – obniżenie kosztów produkcji przez optymalne wykorzystanie surowca GROTE COMPANY

Firma Grote Company światowy lider w producji precyzyjnych maszyn do plastrowania, nakładania oraz zautomatyzowanych linii produkcyjnych do różnego rodzaju kanapek, pizzy i zapiekanek weźmie udział w Targach Polagra Tech 2017, organizowanch w Poznaniu w dniach 25 - 28 września 2017. W Hali nr 5 na stanowisku nr 52, Grote International zaprezentuje Log End Slicer – krajalnicę końcówek - najnowszy system firmy Grote, zaprojektowany specjalnie do plastrowania końcówek produktów, pozostających w czasie wysokowydajnego plastrowania w tradycyjnych urządzeniach z chwytakiem.

 

 

Log End Slicer pozwala odzyskać dodatkowe użytkowe plastry z każdej końcówki produktów takch jak szynki, salami, boczek czy różnego rodzaju pieczenie.GROTE COMPANY NA POLAGRZE TECH 2017 PRZEDSTAWIA KRAJALNICĘ KOŃCÓWEK obniżenie kosztów produkcji przez optymalne wykorzystanie surowca 2
Ten unikalny system plastrowania produkuje wysokiej jakośći plasterki z kawałków końcowych, które w przeciwnym razie wymagałyby przeróbek, ręcznego krojenia lub stanowiłyby odpady.
Grote Log End Slicer może być zaprogramowany tak, aby plastrować całe końcówki lub automatycznie odrzucać resztki końcówek po odzyskaniu dodatkowych plastrów.
Łatwy do demontażu taśmociąg transportuje każdy palster z krajalnicy do dalszej obróbki lub do pojemnika dostarczonego przez klienta.
Zaprojektowany tak, aby sprostać dzisiejszym rygorystycznym normom sanitarnym, Log End Slicer jest całkowicie przenośny, posiada wszystkie osłony umieszczone na zawiasach, aby umożliwić łatwy dostęp do czyszczenia, konserwacji i wymiany ostrzy.
Log End Slicer oferuje ogromne możliwości zwiększenia wydajności dzięki zwiekszeniu liczby plastrów otrzymywanych z jednego bloku wędliny bez dodatkowej pracy, ze znacznie zmniejszoną ilością odpadów.
Grote Company posiada również szeroki wybór specjalistycznego sprzętu do nakładania, nastrzykiwania i dekorowania wszelkimi rodzajami wyrobów płynnych lub półpłynnych, prostego nakładania plastrów na inne produkty, bezpośrednio do opakowań lub na transportery urządzeń towarzyszących oraz sprzętu do masowego krojenia.
„Wykorzystujemy unikalną koncepcję cięcia - technologię AccuBand®, czyniącą nasze urządzenia unikatowymi na rynku i zapewniającą najwyższe uzyski z plastrowania oraz wysoki stopień automatyzacji pracy bez stosowania skomplikowanych robotów - powiedziala Anna Stubbs odpowiedzialna w Grote za sprzedaż w Europie Wschodniej.
Grote ma również w ofercie zautomatyzowane linie do produkcji kanapek trójkątnych, bagietek, pannini czy wrapów oraz zautomatyzowane linie do nakładania dodatków na pizzę czy zapiekanki takich jak: sosy, warzywa, sery czy plastry wędliny.
Ściśle współpracujemy z naszymi klientami. Oceniamy ich potrzeby odnośnie zamawianego sprzętu oraz proponujemy i realizujemy rozwiązania, które są idealne dla ich sposobu działania.
Aby uzyskać więcej informacji na temat zakresu działalności Grote Company, nawiązywania kontaktów i ustalania terminów (w tym demonstracji działania urządzeń) prosimy skorzystać ze strony internetowej Grote International (www.grotecompany.com) n

Log End Slicer - 613-VS2 LES, Końcowki produktów do plastrowania

 

Czytany 464 razy

Najnowsze od Redakcja

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...

Mięsne Technologie 2018 JESIEŃ

Mięsne Technologie 2018 LATO

 

Mięsne Technologie 2018 WIOSNA

Mięsne Technologie 2017 ZIMA

 
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • Próżnia a czas przydatności do spożycia +

    Utrzymanie jakości i trwałości mięsa jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle mięsnym. Jakość dla konsumenta kryje się w Więcej...
  • PRODUKCJA POD LUPĄ IT +

    Sektor mięsny wymaga od dostawców i integratorów rozwiązań IT specyficznego podejścia, wymuszanego przez niestandardowy proces produkcji - najpierw odbywa się rozbiór, Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10