Technologie przetwórstwa (13)

Producent precyzyjnych krajalnic do żywności Producent precyzyjnych krajalnic do żywności
Firma Grote jest producentem precyzyjnych krajalnic do żywności. Specjalizuje się w technologii plastrowania i nakładania, a swoje urządzenia zaprezentowała na…
Porównanie technologii MAX masażer z technologią masowania Porównanie technologii MAX masażer z technologią masowania
Technologia MAX masażer pozwala na lepszą aktywację białka i tym samym lepszy uzysk produktu. Podczas wytwarzania produktów z szynki gotowanej,…
Postęp w stosowaniu dodatków funkcjonalnych w przetwórstwie mięsa Postęp w stosowaniu dodatków funkcjonalnych w przetwórstwie mięsa
Stosowanie dodatków funkcjonalnych stało się obecnie powszechną praktyką w procesach przetwórstwa żywności. Przetwórstwo mięsa charakteryzuje się niemal nieograniczoną inicjatywą tworzenia…
Kultury starterowe - postęp w technologii przetwarzania żywności Kultury starterowe - postęp w technologii przetwarzania żywności
W produkcji żywności coraz częściej wykorzystywane są kultury bakteryjne z dodatkiem kwasu mlekowego, które cieszą się popularnością ze względu na…
Tekstura - atrybut jakości mięsa Tekstura - atrybut jakości mięsa
Tekstura to zespół cech fizycznych żywności wynikających z jej struktury i spójności cząstek. Głównymi cechami tekstury mięsa i przetworów mięsnych…
Kontrola barwy surowców i produktów Kontrola barwy surowców i produktów
Wszyscy doskonale wiemy, jak ważny jest kolor żywności. Kupując surowce do przygotowania pysznego posiłku dbamy o odpowiedni kolor warzyw, owoców,…
Jak rozwiązać problem wpływu produktu? Eliminacja fałszywych odrzutów Jak rozwiązać problem wpływu produktu? Eliminacja fałszywych odrzutów
Zjawisko znane jako wpływ produktu od dawna stanowi przeszkodę dla osiągnięcia wysokich poziomów czułości wykrywania metali w branży mięsno-drobiarskiej. Od…
Szybki, elastyczny, dokładny -„głodny potwór” firmy ISHIDA Szybki, elastyczny, dokładny -„głodny potwór” firmy ISHIDA
Idealnym przykładem demonstrującym sukces korzystnego partnerstwa pomiędzy dostawcą a odbiorcą jest najnowsza instalacja systemów Ishida Europe w jednej z wiodących…
Automatyczny wilk kątowy z oferty Metalbud Nowicki do rozdrabniania bloków mięsa mrożonego Automatyczny wilk kątowy z oferty Metalbud Nowicki do rozdrabniania bloków mięsa mrożonego
Wilki kątowe typu W-200 B oraz W-280 B są urządzeniami o znacznie większych możliwościach zastosowania w technologii przetwórstwa mięsnego od…
ULTIMATE - najlepsze urządzenie na rynku ULTIMATE - najlepsze urządzenie na rynku
ULTIMATE to najnowsza maszyna Firmy Foodmate do trybowania całej nogi kurczaka.  Detektor rentgenowski pozwala na precyzyjny pomiar długości kości uda,…
Strona 1 z 2

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...

Mięsne Technologie 2018 JESIEŃ

Mięsne Technologie 2018 LATO

 

Mięsne Technologie 2018 WIOSNA

Mięsne Technologie 2017 ZIMA

 
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • PRODUKCJA POD LUPĄ IT +

    Sektor mięsny wymaga od dostawców i integratorów rozwiązań IT specyficznego podejścia, wymuszanego przez niestandardowy proces produkcji - najpierw odbywa się rozbiór, Więcej...
  • Próżnia a czas przydatności do spożycia +

    Utrzymanie jakości i trwałości mięsa jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle mięsnym. Jakość dla konsumenta kryje się w Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10