Spektrofotometr  Konica Minolta CM-5  – innowacyjny i uniwersalny Spektrofotometr Konica Minolta CM-5 – innowacyjny i uniwersalny
Każdy zainteresowany uniwersalną, a jednocześnie bardzo wygodną i łatwą kontrolą jakości kolorów - czy to w laboratorium, czy na hali…
Odpowiedni środek smarny dla Twojego zakładu Odpowiedni środek smarny dla Twojego zakładu
Jeśli chodzi o dobór smarów w przemyśle spożywczym, to jakość, klasyfikacja NSF i bezpieczeństwo odgrywają dużą rolę w procesie decyzyjnym.
Fotowoltaika się opłaca Fotowoltaika się opłaca
  Jeszcze niedawno widok paneli fotowoltaicznych na dachach budynków przywoływał wizje rodem z filmów science fiction. Dziś jednak taki obraz…
Producent precyzyjnych krajalnic do żywności Producent precyzyjnych krajalnic do żywności
Firma Grote jest producentem precyzyjnych krajalnic do żywności. Specjalizuje się w technologii plastrowania i nakładania, a swoje urządzenia zaprezentowała na…
Porównanie technologii MAX masażer z technologią masowania Porównanie technologii MAX masażer z technologią masowania
Technologia MAX masażer pozwala na lepszą aktywację białka i tym samym lepszy uzysk produktu. Podczas wytwarzania produktów z szynki gotowanej,…
Niezawodność wiązania  MOSCA w praktyce Niezawodność wiązania MOSCA w praktyce
Wiązarka Mosca EVOLUTION SoniXs MS-6-VA ze stali nierdzewnej potwierdziła swoją najwyższą jakość podczas testu w trudnych warunkach przetwórstwa rybnego.
Nowe rozwiązania technologiczne w produkcji wrapów, krokietów oraz plastrowaniu świeżych warzyw i owoców - nowe produkty Grote Company w 2018 roku Nowe rozwiązania technologiczne w produkcji wrapów, krokietów oraz plastrowaniu świeżych warzyw i owoców - nowe produkty Grote Company w 2018 roku
W Grote Company nieustannie pracujemy nad udoskonalaniem oferowanych produktów oraz budujemy innowacyjne rozwiązania dla firm wykonawczych i produkcyjnych. Nasze rozwiązania…
Kultury starterowe - postęp w technologii przetwarzania żywności Kultury starterowe - postęp w technologii przetwarzania żywności
W produkcji żywności coraz częściej wykorzystywane są kultury bakteryjne z dodatkiem kwasu mlekowego, które cieszą się popularnością ze względu na…
Tekstura - atrybut jakości mięsa Tekstura - atrybut jakości mięsa
Tekstura to zespół cech fizycznych żywności wynikających z jej struktury i spójności cząstek. Głównymi cechami tekstury mięsa i przetworów mięsnych…
Kontrola barwy surowców i produktów Kontrola barwy surowców i produktów
Wszyscy doskonale wiemy, jak ważny jest kolor żywności. Kupując surowce do przygotowania pysznego posiłku dbamy o odpowiedni kolor warzyw, owoców,…
Strona 1 z 3

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...

Mięsne Technologie 3/2019 JESIEŃ

mieso 3 2019 www 1

Mięsne Technologie 2/2019 LATO

 miesne technologie 2 2019 www 1 min

Mięsne Technologie 1/2019 WIOSNA

 mieso 1 2019 www 1
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Próżnia a czas przydatności do spożycia +

    Utrzymanie jakości i trwałości mięsa jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle mięsnym. Jakość dla konsumenta kryje się w Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • PRODUKCJA POD LUPĄ IT +

    Sektor mięsny wymaga od dostawców i integratorów rozwiązań IT specyficznego podejścia, wymuszanego przez niestandardowy proces produkcji - najpierw odbywa się rozbiór, Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12