Myślał indyk o niedzieli... - walory odżywcze mięsa indyczego Myślał indyk o niedzieli... - walory odżywcze mięsa indyczego
Mięso indycze budzi coraz większe zainteresowanie konsumentów ze względu na aspekt zdrowotny i przetwórczy, jego spożycie ulega zmianom z tendencją…
Rozbiór i klasowanie wołowiny Rozbiór i klasowanie wołowiny
Z chłodni ćwierćtusze są wysyłane do hali rozbioru. Linia rozbioru StreamLine firmy Marel to inteligentne i elastyczne narzędzie służące do…
Uzyskanie przewagi konkurencyjnej poprzez doskonalenie procesów Uzyskanie przewagi konkurencyjnej poprzez doskonalenie procesów
EQS International to firma działająca w sektorze Quality Assurance i Business Excellence, współpracująca ze światowej klasy jednostkami certyfikującymi. Naszą główną…
Zastosowanie białek mleka w przemyśle mięsnym Zastosowanie białek mleka w przemyśle mięsnym
Z białek pochodzenia zwierzęcego mających duże znaczenie w przemyśle mięsnym należy wymienić białka mleka. W skład tych białek wchodzą frakcje…
Kruchość - wyróżnik jakości mięsa Kruchość - wyróżnik jakości mięsa
Jednym z podstawowych wyróżników podczas spożycia mięsa w ocenie konsumentów jest jego smakowitość, soczystość, a przede wszystkim kruchość. Kruchość mięsa…
Proces wdrażania nowych wyrobów z mięsa drobiowego Proces wdrażania nowych wyrobów z mięsa drobiowego
Duża różnorodność i konkurencja na rynku przetworów z mięsa drobiu oraz zmieniające się gusta i wymagania jakościowe konsumentów, zmuszają producentów…
Odpowiedni środek smarny dla Twojego zakładu Odpowiedni środek smarny dla Twojego zakładu
Jeśli chodzi o dobór smarów w przemyśle spożywczym, to jakość, klasyfikacja NSF i bezpieczeństwo odgrywają dużą rolę w procesie decyzyjnym.
Barwa mięsa i przetworów mięsnych, możliwości i ograniczenia zachowania wysokiej jakości konsumenckiej Barwa mięsa i przetworów mięsnych, możliwości i ograniczenia zachowania wysokiej jakości konsumenckiej
Pożądana barwa mięsa i wyrobów mięsnych jest jednym z podstawowych czynników dobrej jakości. Sugeruje ona konsumentowi, że oferowany wyrób jest…
Fotowoltaika się opłaca Fotowoltaika się opłaca
  Jeszcze niedawno widok paneli fotowoltaicznych na dachach budynków przywoływał wizje rodem z filmów science fiction. Dziś jednak taki obraz…
Producent precyzyjnych krajalnic do żywności Producent precyzyjnych krajalnic do żywności
Firma Grote jest producentem precyzyjnych krajalnic do żywności. Specjalizuje się w technologii plastrowania i nakładania, a swoje urządzenia zaprezentowała na…
Strona 1 z 4

NAJNOWSZY NUMER: Mięsne Technologie 1/2020 (WIOSNA)

Zrzut ekranu 2020 05 12 o 12.23.51

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...
  • Próżnia a czas przydatności do spożycia +

    Utrzymanie jakości i trwałości mięsa jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle mięsnym. Jakość dla konsumenta kryje się w Więcej...
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • Metody utrwalania mięsa i przetworów mięsnych +

    Właściwe utrwalanie mięsa i jego przetworów umożliwia dłuższe przechowywanie oraz transport na dalsze odległości, co stwarza możliwość normalnego zaopatrzenia i Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Mięsne Technologie 4/2019 ZIMA

MT 4 OKADKA1

Mięsne Technologie 3/2019 JESIEŃ

mieso 3 2019 www 1

Mięsne Technologie 2/2019 LATO

 miesne technologie 2 2019 www 1 min

Mięsne Technologie 1/2019 WIOSNA

 mieso 1 2019 www 1