Pakowanie (21)

Francuski rynek drobiu ekologicznego - jak wyróżnić się na półce sklepowej dzięki opakowaniom zgodnym z warunkami zrównoważonego rozwoju? Francuski rynek drobiu ekologicznego - jak wyróżnić się na półce sklepowej dzięki opakowaniom zgodnym z warunkami zrównoważonego rozwoju?
Francuska firma „Bodin Bio”, członek grupy Galliance (Terrena), od roku 1979 specjalizuje się w wytwarzaniu ekologicznych produktów drobiarskich na rynek…
Intelligent packaging - novum na rynku opakowań Intelligent packaging - novum na rynku opakowań
Opakowania inteligentne (intelligent packaging), nazywane też sprytnymi (smart packaging), to najnowsza generacja opakowań. Opakowania te mają monitorować lub dostarczać informacji…
Nowatorskie technologie pakowania produktów mięsnych Nowatorskie technologie pakowania produktów mięsnych
Konsekwencją dążeń do wprowadzenia coraz bardziej funkcjonalnych opakowań, dostosowanych do nowych technik i technologii produkcji, jest opracowywanie wielu systemów pakowania…
Perfekcyjne wykończenie: rola opakowania w segmencie premium gotowych posiłków Perfekcyjne wykończenie: rola opakowania w segmencie premium gotowych posiłków
Kiedy szwajcarska firma Bina Bischofszell Food szykowała się do wprowadzenia na rynek nowego asortymentu ultra świeżych, zdrowych dań gotowych z…
Rozwiązania w formie Rozwiązania w formie
Firma Roboplast powstała w 1976 roku w Piemoncie. Dzięki wysokiej konkurencyjności oraz umiejętności szybkiego reagowania na najbardziej zróżnicowane potrzeby odbiorców…
Wodne wykrywanie wycieku / badanie szczelności za pomocą LEAK-MASTER® EASY Wodne wykrywanie wycieku / badanie szczelności za pomocą LEAK-MASTER® EASY
Oczywistym jest, że opakowania produktów powinny być szczelne. Na szczęście istnieje bardzo prosty, a zarazem skuteczny sposób na sprawdzenie ich…
Próżnia a czas przydatności do spożycia Próżnia a czas przydatności do spożycia
Utrzymanie jakości i trwałości mięsa jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle mięsnym. Jakość dla konsumenta kryje się w…
Klucz do nowoczesnej technologii pakowania ryb Klucz do nowoczesnej technologii pakowania ryb
Utrzymanie jakości i trwałości ryb jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle spożywczym. Jakość dla konsumenta kryje się w wyglądzie, smaku i w konsystencji, ale…
Łódzcy naukowcy pracują nad opakowaniem, które pokaże, czy żywność jest świeża Łódzcy naukowcy pracują nad opakowaniem, które pokaże, czy żywność jest świeża
Łódzcy naukowcy pracują nad inteligentnymi, biodegradowalnymi opakowaniami do żywności, których barwa będzie zmieniać się pod wpływem starzenia produktu.
Modified Atmosphere Packaging - technologia na miarę czasów Modified Atmosphere Packaging - technologia na miarę czasów
Postęp w nauce i zmiany w gospodarce żywnościowej oraz budowa pozycji rynkowej przedsiębiorstw produkcyjnych, które nastąpiły w ostatnich latach pozwoliły…
Strona 1 z 3